ROMANCE

Kuddarna jag fick var supersöta och färgen på tyget var precis som jag ville. Nu sitter jag och bläddrar i nya Elloskatalogen :) Åh så mycket fint det finns, det får nog bli en till beställning inom kort. Jag har fastnat speciellt för Romance serien med massa fint att bädda sängen med.






SNÖSTORM

Jag hade bestämt mig för att inte sätta en fot utanför dörren idag, fryser bara jag tittar ut. Det tar jag dock tillbaka nu :) Fick just ett sms att mitt paket från Ellos finns att hämta ut och det kan jag ju inte motstå. Får slänga på mig vinterjackan och ta mig ut i kylan helt enkelt. Idag känns det extra skönt att jag ska åka härifrån imorgon.

Nu på morgonen har jag fortsatt måla hatthyllan. Efter första målningen blev den rosa men nu börjar den äntligen bli lite vit, ska måla en gång till om några timmar tänkte jag. Tjingeling!   




FINTORP HANDTAG



Det fick bli handtagen Fintorp från Ikea. Jag tycker att det blev jättefint, vad tycker ni? Nu saknas det bara någon fin tapet i lådorna och söta små lådor att ha i sidan av sänggaveln. Imorgon ska jag försöka måla klart dörrkarmarna och även börja slipa på hatthyllan som snart också ska bli vit.

Från och med imorgon är jag ledig en hel vecka, ska blir så skönt!
På lördag bär det av mot Barcelona :)


SÄNG - CHECK!

Efter många timmar igår kom sängen på sin plats, ihopskruvad och klar :) Jag är supernöjd.





Däremot struntade jag i att skruva på handtagen på lådorna. Inget fel på de handtagen som hör till, vita och enkla. Men jag vill göra sängen lite mer personlig så jag tänkte köpa egna handtag och sätta dit. Vad tror ni om det? Jag ska ändå ut en sväng idag innan jobbet och kika på lite sänglampor.


LINVOILE

Hej! Oj vad helgen gick snabbt, har inte alls hunnit med så mycket som jag hade tänkt. Jag har varit iväg till Stockholm iaf på en mycket trevlig inflyttningsfest hos syster min som avslutades med utgång. När jag kom hem igår hann vi iväg till Ikea en sväng för att äntligen inhandla nya sängen. Sen kom världens bästa mamma och Erkki över och hjälpte oss att få lite ordning här i röran. Erkki drog el i hallen och mamma lagade middag så jag fick lite tid att städa undan.  Nu kan vi äntligen röra oss normalt i lägenheten igen även om det fortfarande är grejer överallt. Erkki målade dessutom klart väggarna åt mig så nu slipper jag tänka på det. Sen skulle jag iväg på match vid 21 så sängen hann vi knappt börja med, håller tummarna att vi hinner få upp den idag istället. Jag gör nog bäst i att vänta på att Gurra kommer hem så vi kan hjälpas åt, klen som jag är. 

Jag är ledig idag :) Nu på morgonen har jag börjat måla dörrkarmarna, det var svårare än jag trodde att få till det fint. Tänkte vänta tills det torkat och köra en vända till och hoppas på att det blir bättre.

Beställde nyss hem lite tyg från Ellos. Eftersom jag är totalt värdelös på att sy så fick jag ringa mormor och fråga om hon hade lust att sy lite kuddar till mig och visst ville hon det :)



Jag tog den ljusgrå färgen och hoppas verkligen att den blir som jag tänkt mig. Nu ska jag bara ut och spana in några snygga knappar som passar till. Tjingeling!


RENOVERING PÅ G

Det har varit dåligt med uppdatering här den senaste veckan, men jag har haft fullt upp. Äntligen börjar det hända lite här hemma. Jag har varit ledig i två dagar så har hunnit med en hel del. Har dessutom fått hjälp av vänner så det har gått snabbt. Taket är färdigt, väggarna är nästintill klara, nu ska bara golvet på plats sen ska jag måla dörrkarmarna och sätta upp lite lister. Hallen känns redan mycket mycket större.







Tidigare har hallen känts jättetrång, speciellt in till toaletten där det stått två feta inbyggda garderober. Dessa började vi med att riva. Där tänkte jag nu att man kan hänga av sig så slipper man ha hatthyllan direkt innanför dörren där den hängt tidigare.










Fick bli lunch på golvet eftersom det är grejer precis överallt.





Visst blir det fint? Här ser ni dock vårt största problem för tillfället. Vi kan inte komma överens om åt vilket håll golvet ska ligga... Golvet kan ju inte ligga åt olika håll i olika rum? Jag håller på att bli tokig. Lär ta ett tag innan det kommer upp om vi inte kan bestämma oss, haha.


PRYDNADSKUDDAR ♥

Jag kan inte få nog, hittar nya fina kuddar nästan varje dag. Nu har jag dock insett att jag inte kan köpa fler... Första kommentaren jag får av alla som kommer in i vårt sovrum är "oj så många kuddar" och Gurra blir arg varje morgon som han snubblar över alla mina (13) prydnadskuddar som sängen ska bäddas med. Kanske inte så konstigt att han aldrig vill bädda sängen, haha. 

Nej, det blir nog inga fler kuddar så jag får börja byta ut överdragen istället. Jag försöker för tillfället bli av med allt det mörka i vardagsrummet så jag tänkte försöka dra mig åt det ljusgrå/vita hållet vad gäller kuddarna. Tror att det blir bäst så eftersom soffan är mörk. Hittat en hel del fina på Ellos  






           






HEMTEX

La ni märke till den mysiga filten som låg på soffan i det senaste inlägget? Natta fick filten av mormor i present. Helt galet mjuk, skön och fin, det ser ut som små små rosor på den. Jag kunde inte låta bli att åka till Hemtex så fort jag kom hem och köpa en egen :)

LÅNGFREDAG











Idag har vi varit i Stockholm och hälsat på syster som fyllde år i onsdags. 
Hon flyttade nyligen in i en gammal och fin liten 1a på 40kvm på St:eriksplan.  
Nu börjar hon komma i ordning och det har blivit riktigt fint.
 Synd att jag inte har en ordentlig och bra kamera men här fick ni se lite bilder iaf :)


BRIMNES

Har spanat in den här sänggaveln flera gånger nu när jag varit på Ikea. Jag tycker faktiskt att den är riktigt snygg och inte minst sagt praktisk. Dessutom kan man göra väldigt mycket med den med hjälp av detaljer. Så igår bestämde jag mig för att jag vill ha den, som tur var gillade pojkvännen också den. Nu har jag precis slängt upp nuvarande sänggavel på Blocket och hoppas på att någon hör av sig så snabbt som möjligt :) 




Alla dessa bilder dök upp när jag googlade "Brimnes sängstomme"
Sista bilden är inte Brimnes men liknande gavel.


KÖKSLUCKOR PÅ VÄGGEN

Se så smart, enkelt och snyggt! Här har de använt sig utav köksluckor för att piffa till ett helt rum och se vilken mysig effekt det fick. Finns ju ett enormt utbud av köksluckor i olika färger, stilar och storlekar. Bara att låta fantasin flöda. Inte speciellt komplicerat heller ...


Foto Nina Broberg/ Ikea Livet hemma


LYRIK - SISSA SUNDLING

Inte bara jag som blivit förälskad i de här nya skönheterna från Ikea. Dessa lampor kommer förmodligen få pryda vårat kök när det blir klart :) Eller kanske sovrummet ...



Foton lånade från: Ikea Livet hemma

Provar bara om det fungerar att mobilblogg...

2012-03-09_21_13 (MMS)

Provar bara om det fungerar att mobilblogga :)


SÄNGBRICKA?

Jag vill ha tag på en sängbricka, någon som har något bra tips? Jag har letat runt lite men inte hittat någon som passar. Den ska vara i trä, helst vit (men går ju annars att måla) och även med en kant eftersom jag tänkt tapetsera botten på den. Något liknande den här hade jag tänkt mig:


(bild från google)

HJÄRTAN

Titta vilka underbara hjärtformade små mått jag fick med mig hem från Indiska idag :)
99 kr kostade dem och materialet är lergods.
Jag har letat efter liknande ett tag nu men bara hittat varianter i tråkig plast.

RSS 2.0